zondag 7 januari 2018

Geen Meerhorstloop

Het eerste sportweekeinde van 2018 ging behoorlijk de mist in. Na het verkiezen van bedrust boven het schaatsen in Haarlem was ik onvoldoende hersteld om mee te doen met de Meerhorstloop. Maar goed, je moet naar je lichaam luisteren. Flink trainen als je niet fit bent kan meer beschadigen dan dat je met weken training op kan bouwen.
Nu kun je bij de pakken meer neer gaan zitten, maar je kunt er ook voor kiezen om te doen wat je wel kunt doen. Daar koos ik dan ook voor. Het was eindelijk zonnig weer, maar wel met een koude noordoostenwind. Na eerst een spontaan opgekomen kerstboom in de tuin uitgegraven te hebben, bracht ik deze naar het kerstbomenasiel en fietste daarna door naar de volkstuin, waar ik het compost van een kleine week in het compostvat deed.  Dan valt pas op, hoeveel het compost slinkt!
Vanaf de volkstuin fietste ik door naar Stompwijk. Ik had al snel in de gaten, dat ik de start niet meer zou halen door de vrij fikse tegenwind. Maar fietsen was de enige training, die ik me kon veroorloven en dan ook nog met de handrem erop. Zo reed ik ook langs de Vogelplas. Ondanks de vliesjes ijs op beschut liggende boerenslootjes was de Vogelplas volledig vloeibaar.
Hier zullen we dus nog even op moeten wachten!
In Stompwijk aangekomen was de 15 kilometer net weggeschoten. Naar verwachting zou het nog een minuut of 5 duren voor de 5 kilometer zou finishen. Hetgeen klopte. Voorrijder Kees Lelieveld kwam samen met de winnaar van de 5 kilometer binnen. Met deze "Krasse knar" praatte ik een tijdje op een plek in de zon en uit de wind. Kees was vanmorgen nog wezen schaatsen in de Leidse IJshal, waar het heel druk was.
Toen de eerste lopers van de 10 kilometer binnen waren, pakte ik mijn fiets en reed richting Zoeterwoude. Daar ik de gezellige Meerhorstloop al diverse keren gedaan heb, wist ik, dat ik op dit gedeelte meelopende trainingsmaten niet meer kon missen. Bij de tunnel onder de provinciale weg had ik hen nog niet gezien, terwijl ik duidelijk bij de achterhoede terecht gekomen was. Ze waren er dus niet. Voor hen ook geen Meerhorstloop.
Via de Vlietlanden en langs de ijsbaan van Voorschoten fietste ik op huis aan. Na gisteren in totaal 49 kilometer gefietst te hebben, voegde ik daar vandaag 28 in toertochttempo aan toe. Dat is alle training voor dit weekeinde. Meer zat er gewoon niet in.

Geen opmerkingen: