woensdag 31 januari 2018

De kaarten worden geschud

Op een paar sneeuwbuien in december na, die wel het hele verkeer in de Randstad ontwrichtte, hebben we tot nu toe een "winter" van lik me vestje. Met een Hellmanngetal van 1 kunnen nog geen deuk in een pakje boter trappen. Deze 30-dagen temperatuuranomalie spreekt wat dat aangaat boekdelen.
December en januari waren niet alleen veel te warm, maar ze waren ook veel te somber en te nat.
Maar op de drempel van februari worden de kaarten opnieuw geschud. Hopelijk trekken we nu een gunstige kaart.
En voor de liefhebbers van winterweer zien de kaarten er goed uit. Vanaf het komende weekeinde gaat het zoetjesaan kouder worden met zelfs kans op matige vorst in de nacht.
Het is allemaal nog net te fragiel, maar er verschijnen op www.weerwoord.be wel steeds meer weerkaarten die schaatsijs op zullen gaan leveren.
Dit komt vrij nauwkeurig overeen met hetgeen de Enkhuizer Almanak over deze winter zegt. Er komt een periode met goed winterweer in de tweede week van februari.
Februari start met winterse neerslag. In de periode 7-12 februari is sprake van helder winterweer. Daarna volgt tot de 20e guur weer en is het betrokken.
Mocht deze voorspelling uitkomen, dan komen we weer op de Vogelplas te schaatsen. 
Zo ver is het nog niet. Nog maar een paar dagen geleden leek dit schier onmogelijk, maar de laatste dagen zijn de weerkaarten opnieuw geschud....

De buit is nog niet binnen, maar er is tenminste weer hoop, die gebaseerd is op weerkaarten.

Geen opmerkingen: