maandag 8 januari 2018

Andere tijden sport

Gisterenavond heb ik met volle teugen genoten van de reünie van de 3 nog levende winnaars van de Elfstedentocht. Deze uitzending kunt u terugzien door HIER TE KLIKKEN!
Henk Angenent, Evert van Benthem en Reinier Paping hebben in Nederland levenslang een heldenstatus. Zij hebben de ultieme sportprestatie op hun naam weten te schrijven. Olympische kampioenen lopen er inmiddels aardig wat rond, maar dat kan niet gezegd worden van de triomfatoren van de Tocht der Tochten.
Zeven jaar geleden waren er daar ook meer van. Alleen Evert van Benthem ontbrak tijdens de reünie van Elfstedenwinnaars op Flevonice. DE EREGALERIJ was toen een stuk groter. Door een stom toeval heb ik ruim een ronde op kop gereden op Flevonice gereden met bijna alle winnaars van de Elfstedentocht achter me aan.
Welke andere toerschaatser kan dat zeggen?
Toch miste ik bij deze uitzending nog iets: de 3 nog levende winnaressen van de Elfstedentocht. Iedereen kent Paping, Van Benthem en Angenent. Maar wie kent Lenie van der Hoorn, Tineke Dijkshoorn en Klasina Seinstra nog? Deze karaktervrouwen hebben ook een unieke prestatie geleverd. Om hen toch een beetje aan de vergetelheid te ontrukken hier een klein eerbetoon.
Een interview met Tineke Dijkshoorn uit Delft op Zondag.

Nu heb ik alledrie de winnaressen hoog zitten, maar Tineke Dijkshoorn nog net een treetje hoger.
Maar dat komt door een ander toeval, toen Dick de Bles mij het raadsel opgaf achter welke vrouw ik 5 kilometer op de Gouwzee had geschaatst.
Wat dat aangaat zit schaatsen op natuurijs vaak vol leuke verrassingen.
Nu is mijn eerbetoon natuurlijk kleinschalig. Het zou leuk zijn, als Andere tijden sport de 3 winnaressen van de Elfstedentocht ook het podium geeft, dat zij verdienen!

Geen opmerkingen: