zaterdag 3 oktober 2015

De wereld op zijn kop

's Nachts een vent, 's ochtends ook een vent. Ondanks dat ik pas om half 3 in bed lag na het optreden van "The Shoes", was ik er om 7 uur al weer uit. Ik had mijn vrouw beloofd om mee te gaan naar de koraalzang en daar houd ik me dan aan.
Een half uur later fietsten we naar het Van der Werfpark, waar het een drukte van belang was met diverse bekenden. Nadat dirigent Wim de Ru geconstateerd had, dat alle koorleden aanwezig waren, begon hij met het dirigeren van de vaderlandse volksliederen.



Op deze zonnige maar nog frisse morgen deden we op weg naar huis nog even boodschappen. 's Middags reden we wederom naar het centrum van Leiden, waar we de optocht op de Witte Singel gingen bekijken. Het thema "De wereld op zijn kop werd soms heel letterlijk genomen,


Gelukkig hoefden wij niet op te hoepelen op deze mooie najaarsdag met heel veel publiek.


Heel bijzonder was het Rhönradturnen. Onder leiding van mijn schoonzus Katrin hebben wij dit ook een keer gedaan. Ik weet, hoe moeilijk het is!







Doordat de optocht nu met de klok mee ging, waren de Zoeterwoudse en de Witte Singel als eerste aan de beurt. De befaamde gaten ontbraken zodoende, net als de nieuwe kleren van de keizer....

's Avonds hadden we thuis een gezellige avond met mijn schoonouders, onze dochters en de vriend van mijn oudste dochter. Er stond dan ook hutspot met klapstuk op tafel.

Geen opmerkingen: